Pozdravni govor


Doc.dr.sc. Jozica Šikić, dr.med.
Predsjednica Radne skupine za bolesti srčanih zalistaka Hrvatskog kardiološkog društva

Poštovane kolegice i kolege,

5. kongres Radne skupine za bolesti srčanih zalistaka s međunarodnim sudjelovanjem  „CROVALV 2021“, će se održati 02.-04. rujna 2021.g  u hotelu The Westin u Zagrebu. CroValv je dvogodišnji kongres namijenjen kardiolozima, kardiokirurzima, anesteziolozima, neurolozima, liječnicima obiteljske medicine, specijalizantima, medicinskim sestrama kao i svima koji su profesionalno vezani uz liječenje bolesnika s bolestima srčanih zalistaka. Od zadnjeg kongresa smo puno napredovali, naučili, poglavito na polju perkutanog, intervencijskog liječenja bolesti srčanih zalistaka, ali i u području kardiokirurgije, terapije koronarne bolesti i zatajenja srca što onda indirektno utječe na funkciju srčanih zalistaka. Također, puno toga se promijenilo i na polju preventivne medicine uključujući i antikoagulacijsku terapiju.

Cilj kongresa je aktualizirati poteškoće i izazove koji nastaju pri svakodnevnom radu u pristupu, dijagnostici i odabiru najprikladnijeg načina liječenja bolesnika, te pomoći implementirati najnovija znanstvena dostignuća u kliničku praksu. Osim pozvanih predavanja uglednih hrvatskih i stranih predavača iz područja patologije srčanih zalistaka u program kongresa biti će uvrštena i najbolja predavanja te poster prezentacije iz prijavljenih sažetaka.

Trenutna epidemiološka situacija dozvoljava održavanje kongresa, u slučaju promjene biti ćete obaviješteni preko stranica kongresa i Radne skupine za bolesti srčanih zalistaka. Nadamo se da ćete i ove godine prepoznati vrijednost ovog kongresa stoga Vas srdačno pozivamo da aktivno sudjelujete kako bi zajedno doprinijeli kvaliteti i uspjehu kongresa.

Doc.dr.sc. Jozica Šikić, dr.med.
Predsjednica Radne skupine za valvularne bolesti Hrvatskog kardiološkog društva